Ha még csicseriborsó fasírttal nem találkoztál, akkor a falafel nevével már minden bizonnyal. A kettő pedig egy és ugyanaz.
Laktató és egyben egészséges étel, ha valami másra vágyunk, mint a hagyományos fasírt, akkor ez remek választás lesz.
Hozzávalók
- 40dkg száraz csicseriborsó
- koriander (1evőkanál)
- kömény (1evőkanál)
- pirospaprika (1evőkanál)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- liszt (1evőkanál)
- zsemlemorzsa
- olaj, hogy ki tudjuk sütni
Elkészítés
Ahhoz, hogy ezt az ételt el tudjuk készíteni előrelátónak kell lennünk. A száraz csicseriborsónak ugyanis legalább egy éjszakát vízben kell állnia, de az sem baj, ha egy egész napot hagyjuk puhulni.
Amikor késznek gondoljuk, akkor nincs más dolgunk, mint leszűrni a csicseriborsót és minden felsorolt hozzávalót hozzáadni, majd egyben leturmixolni.