Csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt receptHa még csicseriborsó fasírttal nem találkoztál, akkor a falafel nevével már minden bizonnyal. A kettő pedig egy és ugyanaz.

Laktató és egyben egészséges étel, ha valami másra vágyunk, mint a hagyományos fasírt, akkor ez remek választás lesz.

Hozzávalók

  • 40dkg száraz csicseriborsó
  • koriander (1evőkanál)
  • kömény (1evőkanál)
  • pirospaprika (1evőkanál)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • liszt (1evőkanál)
  • zsemlemorzsa
  • olaj, hogy ki tudjuk sütni

Elkészítés

Ahhoz, hogy ezt az ételt el tudjuk készíteni előrelátónak kell lennünk. A száraz csicseriborsónak ugyanis legalább egy éjszakát vízben kell állnia, de az sem baj, ha egy egész napot hagyjuk puhulni.

Amikor késznek gondoljuk, akkor nincs más dolgunk, mint leszűrni a csicseriborsót és minden felsorolt hozzávalót hozzáadni, majd egyben leturmixolni.

Olvass tovább