Mit jelent a tachykardiás roham?

tachykardiás rohamA tachykardiás roham egy hirtelen kezdődő és megszűnő, gyors szívdobogással járó rohamot jelent. Legtöbbször egészséges felnőttekben jelentkezik, elsősorban a fiatalabb korosztályt érinti.

Milyen tünetekkel jelentkezhet?

A legszembetűnőbb jele a tachykardiás rohamnak, hogy a szív gyorsan és szabálytalanul kezd el verni. Ha hosszabb rohamról van szó, akkor pedig légszomj, mellkasi fájdalom és akár ájulás is előfordulhat.

Időtartamát tekintve néhány másodperctől kezdve, akár órákig vagy napokig is eltarthat.

Milyen okok állhatnak a betegség mögött?

Az egyik legnagyobb gondot az okozhatja, ha túl sok koffeint, alkoholt, vagy nikotint fogyasztunk. Egyenként is problémát jelenthetnek, ha azonban halmozódik akkor még nagyobb veszélyt jelentenek.

Az elhízás is rizikófaktornak számít.

Mit tegyünk, ha tachykardiás rohamunk van?

Fontos, hogy azonnal pihenő helyzetbe kerüljünk, ne erőltessük magunkat. Ha légszomj, mellkasi fájdalom kíséri azonnal orvoshoz kell fordulni.

A nyaki artéria megnyomásával elősegíthető a roham megszüntetése, EKG készítésével pedig megfigyelhetők lesznek az apró szabálytalanságok is.

A rohamok lehetnek visszatérőek is, a két roham közti idő pedig egyénenként változó lehet. A későbbi normális életet nem befolyásolja, ha ilyen rohamunk volt, de igyekezni kell minden rizikótényezőt kizárni.

Mit tehetünk, ha nehezen tudunk a túlsúlyunkkal szembenézni?

A túlsúlytól való megszabadulás örök dilemma. Különféle csodadiétáktól kezdve, a folytonos önsanyargatáson túl több mindent kipróbálhatunk.

De mit szólna egy olyan módszerhez, ami valóban működik és amire bizton számíthat, hogy segít a súlyfeleslegének búcsút inteni?

Vannak különböző fogyasztószerek, mint a Sibutramine 20mg rendelés, az Adipex-P, amelyek más-más hatóanyaggal, de képesek arra, hogy csökkentsék az éhségérzetünket. Egyszerűen abban segítenek, hogy ne legyünk folyton-folyvást éhesek. Csak annyit együnk, amire valóban szüksége van a szervezetünknek.

Így pedig evidens, hogy kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, ami a titok nyitja. Ha ugyanis nem keletkezik többlet kalória, akkor a szervezet elkezdi felhasználni a „zsírraktárainkat” és így szépen beindul a fogyás.

Használja ki Ön is a lehetőséget, hogy végre elégedetten nézhessen a tükörbe, nem beszélve arról, hogy ezzel milyen jó szolgálatot tesz a szervezetének!

Szólj hozzá!