Az Apple Toshiba Chip Unit befektetése

A Toshiba laptop memóriamodul sikere

Toshiba laptop memória módulNemrégiben röppent fel a hír, hogy az Apple állítólag a Toshiba Chip Unit-ba való több milliárdos befektetést fontolgat. Az Apple Inc a Foxconn-hoz csatlakozna, hogy a Toshiba Corp félvezető üzletére licitáljanak – ez a legújabb fordulat a világ második legnagyobb flash laptopmemória chip eladásban.

Eszerint az amerikai technológiai óriás több milliárd dollárt szeretne befektetni, hogy legalább 20 % érdekeltséget képviseljen egy olyan terv részeként, mely által a Toshiba részleges tulajdonos marad, így az üzlet amerikai és japán ellenőrzés alatt állhat.

Ezen elképzelés szerint el kell oszlatni a japán kormány aggodalmait arra vonatkozóan, hogy az érzékeny technológia olyan módon kerül befektetőkhöz, hogy az potenciális veszélyt jelenthetne a nemzetbiztonságra nézve.

Az Apple nem kommentálta azonnal az eseményeket. Tajvan Foxconn-ja, hivatalos nevén Hon Hai Precision Industry szintén megtagadta a választ. A Toshiba szóvivője azt mondta, hogy nem tud véleményt formálni ezekről a tranzakciókról.

Foxconn, mely részt vett a chip eladás aukciójának első fordulójában, egy nemzetbiztonsági kockázatnak számított a Kínához fűződő kapcsolatai miatt. NHK szerint az Apple azt szeretné, hogy a Foxconn legalább 30%-ot birtokoljon a Toshiba chip üzletből.

Részesedés a globális laptop memória gyártásban

Az Apple Inc hardver gyártó világcég befektetése az első közvetlen részesedést jelentené a globális laptop memória chip gyártásban, mivel az a célja, hogy stabil ellátást biztosítson a kulcsfontosságú komponensekből. A Samsung Electronics a legnagyobb flash memória chip gyártó, őt követi a Toshiba, SK Hynix és a Micron Technology Inc.

A Toshiba Notebook Co. szűkítette a chip egységgel kapcsolatos ajánlattevőinek körét a következő négyre: AEÁ chip gyártó Broadcom Ltd, mely kapcsolatban áll a Silver Lake Partners LP-vel, SK Hynix, Western Digital és Foxconn, a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója.

Az Inc. Apple Laptop Service nem volt az említett négy pályázó között. Nem világos, hogy az Apple részt vett volna az árverés első fordulójában, mely a források szerint tíz ajánlatról szólt.

A Toshiba részvények több mint 5 százalékot estek pénteken, majd a Bloomberg jelentése szerint a chip üzlet eladást ideiglenesen felfüggesztették, hogy a wstern Digital álatl felvetett aggályokat kezeljék.


Google kereséshez: laptop memória modul | alkatrész gyártás | informatika | szerviz ás online alkatrészáruház budapest | weboldal optimalizálás

Forrás: Honlap SEO szerviz Budapest 13 – Toshiba, Samsung és Apple laptop márka szerviz

Szólj hozzá!