Budapesti laptopszerviz szolgáltatásai

laptop szerviz BP szolgáltatásaiMinden programnak más-más szoftverigénye a számítógépen. Ha azt tapasztalod, hogy laptopod nem felel meg a minimális rendszerkövetelményeknek, lépned kell. Ha a probléma az operációs rendszerrel, a RAM-mal vagy a tárhellyel adódik laptopodon, könnyedén megoldhatod. Feltéve, ha a gondot nem meghibásodás, sérülés okozza. Ilyen esetben szervizeltetned kell készülékedet.

Szokásos szolgáltatás-típusok

 • Átvizsgálás, diagnosztika
 • Javítás, szerelés: konkrét hiba elhárítása
 • Alkatrészcsere:
  • működésképtelen vagy hibásan működő hardverelem cseréje
  • elöregedett, gyengén funkcionáló tartozék lecserélése (tipikusan: akkucsere, kijelzőcsere)
  • felújítás, elavult, régi típusú alkatrész cseréje (pl. HDD > SSD; nagyobb felbontású kijelző, erősebb videokártya)
  • bővítés, fejlesztés (pl. több, nagyobb memória modul beszerelése
 • Karbantartás, profilaktika (tisztítás, várható meghibásodás megelőzése)
 • Szoftver-támogatás
  • Operációs program telepítése, újratelepítése, frissítése
  • Egyéb programok installálása

Javításra sor kerülhet amiatt is, mert gyakoriak például a fizikai sérülések. Műanyag házban a gép jobban megérzi, ha erőhatás éri. Könnyen sérül a kijelző, ha nem védi fém keret. Az olcsó notebookok anyaghasználata igénytelen. Ráadásul egy noname termék esetében ha a gépházat meg kell bontani, utána gyakorlatilag lehetetlen úgy összerakni, hogy az eredeti állapotot visszakapjuk. Drágább, márkás modelleknél érdemes a sérült elemet kicseréltetni.

Legsérülékenyebb része a laptopnak a méretét meghatározó kijelző. Ha leesik a készülék, monitorjaos része akár szét is eshet. Amennyiben ez utóbbi történne, a sérült panelt ne dobd a szemétbe. A maradványokból a szervizi szakemberek Egyrészt a panelből kollégáink nagyon gyorsan meg tudják állapítani, hogy pontosan milyen panelre lesz majd szükség.

Amikor kávé ömlik a billentyűzetre. Beázások

Ha a laptopodra folyadék ömlik, kényes helyzet áll elő. Sokan azonnal megpróbálják felitatni a kávét, teát, üdítőt, és reménykednek abban, hogy sikerrel járnak, később nem lesz problémájuk. Bizonyos esetekben ez el is képzelhető. Lehetséges az, hogy a notebookod gond nélkül működik tovább. De nem tudhatod, folyt-e be bármennyi folyadék a laptop belsejébe. Az igazi problémákat ez tudja okozni.

Általános szabály, hogy a baleset után vidd a laptopot szervizbe. Ilyenkor a probléma jellegéből fakadóan a javítóbrigád megakadályozza a bejutott folyadék továbbterjedését.

Esővíz is érheti a készüléket. Levizelheti a macska. Vagy belepottyanhat a fürdőkádba. Minden beázásnál: töltő kihúzása, akku kiszedése – és irány a gyorsszerviz.

Felújítás – Fejlesztés – Bővítés – Gyorsítás

Fejlesztésen legtöbbször a merevlemez lecserélését értjük. Bővítésnél már nemcsak a háttértárról beszélhetünk, hanem a memóriákról is. Mindkettővel kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor az mondjuk, ez már így kevés. Meglévő SSD esetén válthatunk nagyobbra, de amennyiben laptopod úgy lett kialakítva, hogy 2 darab SSD-t is fogadni képes, abban az esetben egyszerűbb, ha a második slotba rakjuk az újabb háttértárat. De kerülhet a CD-lejátszó helyére is.

Memória esetén is eljuthatunk arra a pontra, amikor a futtatott programok tárolása korlátozottá válik, a köztük való váltás túl lassú, illetve a felhasználói élmény már nem megfelelő. Ilyenkor elég, ha meglévő RAM-od helyett (vagy mellé) nagyobb kapacitásút rakatsz a gépbe. Előtte nem árt adatmentést végezni.

Lépned kell akkor is, ha az akkumulátor teljesítményével van probléma. Szakboltokban, webáruházakban széles gyári és helyettesítő akkumulátor-kínálatot találsz.

Szólj hozzá!