Hogyan lehetnek minél fehérebbek a fogaink?

Ismerkedéskor az első benyomás sokat számít. Márpedig az első benyomásnál nagyon sokat számít, hogy milyen a fogaink ápoltsága. A rendszeres fogápolás jót tesz a külső megjelenésünknek és az egészségünk szempontjából sem utolsó.

Erős és egészséges fogak

egészséges fehér fogakA fogaink egészségének megőrzése csak rajtunk múlik. A mi felelősségünk, hogy mennyire vigyázunk rá és mennyire gondosan ápoljuk, nem utolsósorban, hogy milyen ételeket fogyasztunk.

A két legártalmasabb dolog a fogainkra nézve a fogínygyulladás és a fogszuvasodás. Ne várjuk meg, amíg elsúlyosbodik a helyzet, hanem időben lépjünk fel a problémákkal szemben.

A fogaink egészségéhez nem elegendő a rendszeres fogápolás (a javaslatok szerint mindent étkezés után 2-3 percen keresztül kellene fogat mosnunk és évente legalább kétszer felkeresni a fogorvost, akkor is, ha nincs panaszunk).

Az egészséges, vitamindús táplálkozás szintén elsőrendű, mivel például a C-vitamin a foghús egészségének megőrzésében is szerepet játszik.

Sokszor azonban ez az egyik legnagyobb kihívás, hogy ne együnk meg olyat, ami nem egészséges és, amire a szervezetünknek nincs szüksége. Ez persze nem csak a fogaink miatt kellene, hogy fontos legyen, hanem a testsúlyunk miatt is.

Szerencsére azonban már vannak olyan készítmények, amelyek épp ebben lehetnek a segítségünkre, mint a fentermin hatóanyagú Adipex P fogyasztószer vagy az Adipex Retard, de akár a Nouveaux Sibutramine Hydrochloride 20 mg tablettát is ide sorolhatjuk.

Ezek olyan fogyasztószerek, amelyek a legnehezebb kihíváson képesek segíteni, azon, hogy ne együnk feleslegesen, ne vigyünk be plusz kalóriákat a szervezetünkbe. Csak azt együk, amire annak szüksége van az egészséges működéséhez.

Akár még a zsírégetésben is segíthetnek, mint az Orlistat 120mg. De kifejezett népszerűségnek örvend a Slimex 15mg.

ÉRDEKESSÉG

Már az ie. 3000-ben talált egyiptomi sírok is arról tanúskodnak, hogy ismerték a fogkefét, ami ekkor még egy ceruza méretű faág volt, aminek egyik fele ecsetszerű szálakban végződött. Sőt, az is bebizonyosodott, hogy a rómaiak emberi vizeletet használtak fogkrém gyanánt.

Mára ehhez képest sokkal kulturáltabb lehetőségeink vannak, ezért érdemes élni vele, hogy épek és egészségesek maradjanak a fogaink.

Fogkrémet egyébként magunknak is tudunk készíteni, 1 citrom (a húsát kell szétnyomkodni), 1 tk.zsályalevél (felaprítva), 1/tk. fahéjolaj és 1ek desztillált víz keverékéből. Az összetevőkhöz annyi vizet adunk, hogy folyós massza keletkezzen, majd zárható üvegbe töltjük.

Szólj hozzá!